Skip to content

Over Ons

Onze Visie

Organisaties zijn alleen dán duurzaam maximaal van waarde voor de samenleving, als de mensen in die organisatie ‘dicht bij zichzelf’, mentaal volledig beschikbaar zijn en daardoor optimaal presteren. Het vergt continu ontwikkeling van de medewerker om in de complexiteit van organisatie en samenleving het werk te doen vanuit een innerlijke kloppende plek.  

Van Oorzaak-Gevolg naar Dynamiek en Patroon
Wanneer iets veel moeite kost en dit zich steeds in één of andere vorm herhaalt, dan schiet het zoeken naar oplossingen vanuit de oorzaak-gevolg gedachte tekort. Het is dan nodig om het probleem in haar context te bekijken, oftewel: Welke dynamiek of patroon is er zichtbaar in het ‘systeem’ waarin het probleem zich afspeelt? Op deze manier waarnemen en handelen noemen we ‘systemisch’ werken. Door daar fysiek in een ruimte mee te werken wordt systemisch werk ervaringsgericht. De combinatie van cognitief en ervaringsgericht zorgt voor een diepere en duurzame leerervaring. 

De 3x ‘P’s: Plaats, Plezier en Potentie
Moeiteloos Effectief geeft professionals een ontwikkel platform om continu te groeien en zicht te krijgen op de nuance die het verschil maakt tussen hard je best doen of vanuit je basis talenten en waarde te leveren die ertoe doet. Hierdoor kan de individuele professional vanuit een passende Plaats, met Plezier zijn/haar Potentie waarmaken.

Wie we zijn

Moeiteloos Effectief is een samenwerkingsverband tussen Bureau Liedeweijde en Meulenkamp & Zo. Beide hebben een gedegen achtergrond in het werken in organisaties met inhoudelijke professionals, inclusief mensen in organisatie rollen zoals leidinggevenden en project managers.

Moeiteloos Effectief bouwt voort op de training ‘Staan en Gaan’ van Bureau Liedeweijde en is volledig gericht op het effectiever maken van professionals in hun werk context.

Over Ons

Geïnteresseerd?

Schrijf je in op een training of neem contact op ter verdere orientatie.

Het Team

Kathinka Fortuin Organisatie Trainer en Coach
Kathinka Fortuin
Organisatie
Trainer en Coach

Kathinka Fortuin brengt met haar kenmerkende perspectiefwissel een kans op verdieping en beweging. Ze heeft een rijke theoretische achtergrond en (levens)ervaring. Haar achtergrond maakt dat ze net dát kan inzetten wat op dat moment aan de orde is en nodig is om effect te bereiken in het leren. Het gaat haar daarbij om de werkelijke ontmoeting. 

Kathinka faciliteert organisaties, teams en individuen met vragen rondom samenwerken en professioneel/persoonlijk ontwikkelen. Daarbij gaat het altijd om de dynamiek op het snijvlak van mens- en organisatie.

Philip Meulenkamp Team & Organisatie Coach
Philip Meulenkamp
Team & Organisatie Coach

Philip Meulenkamp vindt het mooi om de impact van het vakmanschap en van leiderschap in organisaties te vergroten. Hij werkt doorgaans aan opdrachten waar winst te behalen is om over de ‘lagen’ van individu  team/afdeling  organisatie/leiderschap de beste ideeën te realiseren voor klant én organisatie. 

Met een breed coaching palet voor individueel, team en leiderschaps- toepassingen, zet hij als rode draad systemisch denken en handelen in om samen met cliënten tot duurzame verandering en resultaten te komen. 

“Great things in business are never done by one person.
They’re done by a team of people.“

Steve Jobs